Let op: U kunt teksten vertalen in een gewenste taal. Maar de taalkundige kwaliteit kan slecht zijn.

Quinta Arte no Pendor | Artist in Residence | 13 april 2018

Quinta Arte no Pendor

Artist in Residence

De verwoestende vuurstorm in de nacht van 15 op 16 oktober 2017 heeft Quinta Arte no Pendor in Portugal bijna volledig in de as gelegd.

De verkoop van de grafische Portfolio, de grafiekmap 'VUUR', een initiatief van Pier van Dijk, heeft de allereerste financiële en persoonlijke klap opgevangen.


Het is nog zeer de moeite waard om Quinta Arte no Pendor te behouden voor de toekomst om verblijf als Artist in Residence opnieuw mogelijk te maken.


Vele voorzieningen en ook de infrastructuur zijn verloren gegaan. Dit herstel gaat nog lang duren en gaat traag door gebrek aan financiële middelen.


Tony Boiso en een aantal vrienden hebben zich al geruime tijd, bijna drie jaar, ingezet om deze verloren gegane voorzieningen te herstellen, opnieuw aan te leggen en/of te vervangen.

Het dak is volledig vernieuwd, er staat een tuintrekker klaar in Nederland om te worden ingezet voor transport van bouwmateriaal en er is een begin gemaakt met de grote schoonmaak van het omliggende terrein.


Een eenvoudig zonnesysteem zou geweldig zijn. Een waterreservoir, een betonmolen, een nieuwe bosmaaier zijn hard nodig. Een nieuwe voordeur is een grote wens. Douche, toilet en keuken zullen nog moeten worden hersteld. Nieuwe aanplant van fruit- en loofbomen kan worden gerealiseerd. Dit alles kost nog heel veel geld.


Iedere bijdrage is zéér welkom en geeft Kunst op de Helling de mogelijkheid om kunst en aan kunst gelieerde activiteiten voort te zetten, verder te ontwikkelen en verblijf bij Quinta Arte no Pendor opnieuw mogelijk te maken.


Wanneer u, in welke vorm dan ook, een bijdrage kan en wil ondernemen, neem contact met mij op.

tony.boiso@kunstopdehelling.nl


Hengelo, 14 september 2020